1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
λίγο αλάτι και πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
ψωμί μουλιασμένο στο νερό
1 κούπα κόκκινο κρασί
Για τη σάλτσα
1 κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
λίγο λάδι
αλάτι,πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλλα τριμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω όλα τα υλικά και ζυμώνω καλά τον κιμά.Πλάθω στο σχήμα που θέλω τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνω ελαφριά και τα τηγανίζω.
Στην συνέχεια φτιάχνω τη σάλτσα ως εξής...
Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα για να πιεί το ζουμί της.Ρίχνω το λάδι και όλα τα υπόλοιπα μπα- χαρικά.Τη βράζω μέχρι να πήξει.
Η συνταγή είναι από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας.Οι Σμυρνιοί χρησιμοποιούν πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά για τα φαγητά τους.Η συνταγή ήρθε στην Ελλάδα από τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου