...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

Μαγικά ναι! Ανεξήγητα όχι.

Έξυπνο 1
Βάλε έναν αριθμό στο μυαλό σου από το 1 εώς το 10. Πρόσθεσε άλλα τόσα. Πρόσθεσε και 2. Απ’ αυτό που βρήκες, αφαίρεσε το μισό του. Αφαίρεσε και τον αριθμό που είχες σκεφτεί αρχικά.

Βρήκες 1;

Πώς να φέρετε βροχή!
Θα χρειαστείτε:
Ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με πλατύ στόμιο, για παράδειγμα ένα βάζο από μαγιονέζα
Καυτό νερό
Παγάκια
Ένα μικρό πιάτο για τα παγάκιαΓεμίστε 5 εκ. του βάζου με καυτό νερό βρύσης και σκεπάστε το με το πιάτο. Αφού το αφήσετε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια βάλτε πάνω στο πιάτο τα παγάκια και θα δείτε να βρέχει!!!

Πώς θα φτιάξετε ένα δίχρωμο γαρύφαλλο;
Υλικά:
Δύο ποτήρια
Ένα λευκό γαρίφαλλο με μακρύ μίσχο
Πράσινο και μπλε χρώμα (νερομπογιά, χρωστική ουσία μαγειρικής, μελάνι)

Διαδικασία:
Κόβετε με προσοχή τον μίσχο του γαρύφαλλου κατά μήκος, από το κάτω μέρος μέχρι τη μέση περίπου.
Γεμίστε, μέχρι τη μέση, με νερό κάθε ποτήρι.
Ρίξτε αρκετό χρώμα, ώστε το νερό κάθε ποτηριού να πάρει χρώμα έντονο, το ένα πράσινο και το άλλο μπλε.
Βάλτε το ένα μέρος του μίσχου στο ποτήρι με το πράσινο χρώμα και το άλλο μέρος του μίσχου στο μπλε χρώμα.
Αφήστε έτσι το λουλούδι 48 ώρες.
Μετά από 48 ώρες το γαρύφαλλο θα έχει αλλάξει χρώμα. Η μία πλευρά του θα είναι πράσινη και η άλλη μπλε.

(Μικροί σωλήνες, δηλ. τα αγγεία, διατρέχουν όλο τον μίσχο και φτάνουν μέχρι τα πέταλα του λουλουδιού. Το χρωματισμένο νερό ανεβαίνει μέσα από τα αγγεία του μίσχου και περνάει στα κύτταρα των πετάλων και έτσι αλλάζουν χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται και οι θρεπτικές ουσίες από το έδαφος και “τρέφουν” τα φύλλα και τα άνθη των φυτών. Οι θρεπτικές ουσίες διαλύονται στο νερό (του ποτίσματος ή της βροχής), όπως διαλύθηκε η μπογιά. Το διάλυμα ανεβαίνει στα φύλλα και τα άνθη και εκεί αφήνει τις διαλυμένες ουσίες).

Πώς να γεμίσεις ένα ποτήρι ανάποδα!
Είναι ένα κλασικό κόλπο της παρέας στο τραπέζι, λίγο πιο παλιό από τις λάσπες. Ωστόσο, είναι πάντα εντυπωσιακό.Τη στιγμή που κάποιος γεμίζει με νερό ένα ποτήρι, σχολιάζεις ότι το ίδιο γίνεται και με το ποτήρι ανάποδα. Λες ότι είναι εύκολο και προκαλείς την παρέα να δοκιμάσει. Θα σου πουν ότι είναι αδύνατον, όμως εσύ θα αποδείξεις ότι είναι δυνατόν (μόνο και μόνο για την απόλαυση της αυτοπροβολής, ή για να κερδίσεις κανένα στοιχηματάκι).Βάζεις σ' ένα πιατάκι νερό σε ύψος μισό εκατοστό περίπου. Στο κέντρο βάζεις ένα σπίρτο, έτσι ώστε το κεφάλι του να εξέχει από το νερό χωρίς να βρέχεται. Αν είναι ένα σπίρτο από αυτά που είναι κερωμένα και ευλύγιστα, μπορείς να το λυγίσεις και να το στήσεις όρθιο. Αν είναι ξύλινο, μπορείς να το σπάσεις προσεκτικά σε δύο σημεία κάθετα μεταξύ τους, κι έτσι πάλι θα τα καταφέρεις να το στήσεις όρθιο με λίγο κόπο. Μόλις στήσεις το σπίρτο, το ανάβεις μ' ένα άλλο και γρήγορα το σκεπάζεις μ' ένα άδειο ποτήρι που το ακουμπάς μέσα στο νερό του πιάτου. Καθώς η φωτιά του σπίρτου καίει το οξυγόνο που υπάρχει μέσα στο ποτήρι, δημιουργείται ένα μικρό κενό. Συνεπώς, υπάρχει μια σχετική διαφορά πιέσεως. Η ατμοσφαιρική πίεση έξω από το ποτήρι «σπρώχνει» το νερό του πιάτου μέσα στο ποτήρι, και αφήνει άναυδους όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους νόμους της φυσικής.

Η δύναμη του χρήματος!

Βάλε σ' ένα τραπέζι δύο ποτήρια που να έχουν το ίδιο ύψος, σε απόσταση δέκα εκατοστών περίπου το ένα από το άλλο. Αφού τονίσεις τη μεγάλη αντοχή του χρήματος, δήλωσε στην παρέα ότι μπορείς να βάλεις ένα χαρτονόμισμα για γέφυρα επάνω στα ποτήρια, έτσι που να μπορεί να κρατήσει το βάρος ενός τρίτου ποτηριού. Θα πουν ότι δε γίνεται, και ίσως κάποιος έξυπνος να το προσπαθήσει αποτυγχάνοντας παταγωδώς. «Δεν το βάζεις σωστά» να του πεις. Μη διστάσεις να βάλεις στοίχημα το χαρτονόμισμα ότι εσύ θα τα καταφέρεις... Για να το κάνεις αρκεί να το διπλώσεις σαν ακορντεόν κατά μήκος της μεγάλης του πλευράς. Θα σηκώσει εύκολα το βάρος του ποτηριού. (Έξι ή εφτά πτυχές είναι αρκετές.)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΥΠΝΟ!!!


ΕΙΡΗΝΗ Κ.

Ανώνυμος είπε...

Είναιυπέροχα, τα δοκίμασα και πέτυχαν!!!

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com