4 Φύλλα Φύκι Nori
Καπνιστός Σολομός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα
Αβοκάντο ή Καρότο ή Αγγούρι
Ρύζι για σούσι
Wasabi
Σάλτσα Σόγιας
Πίκλες πιπερόριζας
Οδηγίες:
1.Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και ξύδι για να βρέχουμε για να βρέχουμε τα χέρια μας
ώστε να μην κολλάει το ρύζι.
2.Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.
3.Βάζουμε ένα nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή
και η άλλη τραχιά .Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, για να μην κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι με στρώμα πάχους 4-6 χιλιοστών . Μπορούμε να βάλουμε και
Wasabi.
4.Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό.
Άμα δεν βρέξουμε το φύκι θα είναι σκληρό.
5. Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ, βρέχουμε το μαχαίρι συνέχεια καθώς κόβουμε το
ρολό σε φέτες.
6. Βάζουμε τα σούσι σε πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα
wasabi στην άκρη του πιάτου καθώς και λίγα φύλλα gari.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου