...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Κέικ καρότου» (Ελευθερία Μπ.)

Υλικά:

200g Βιτάμ

4 μέτρια αυγά χτυπημένα

2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη

½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

250g καρότα τριμμένα

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

350g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Για τη γαρνιτούρα:

Ζάχαρη άχνη, καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες, καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το Βιτάμ ώσπου να αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνετε τα αυγά τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύετε. Αλείφετε με Βιτάμ και τη λαδόκολλα. Απλώνετε το Μίγμα Του κέικ στη φόρμα. Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς (ή ώσπου να καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ). Ξεφορμάρετε το κέικ, πασπαλίστε το αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com