...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Μελιτζανόπιτα» (Ελευθερία Μπ.)

Υλικά

4 μελιτζάνες

1 κρεμμύδι μέτριο

½ του κιλού φέτα

Λίγο μαυροπίπερο

1 ποτήρι λάδι

Νερό

Αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στενόμακρα κυβάκια. Βάζουμε το νερό μαζί με το αλάτι στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε 5-10 λεπτά. Ύστερα τις σουρώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και βούτυρο). Τρίβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι (λίγο χοντροκομμένο) και τ’ αφήνουμε να ροδίσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις σουρωμένες μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το μαϊντανό και τις αφήνουμε γύρω στα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι. Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και αφού κρυώσει, βάζουμε τη φέτα. Ύστερα αρχίζουμε να φτιάχνουμε την πίτα. Πώς φτιάχνουμε την πίτα; Τοποθετούμε στο ταψί 3 φύλλα και μετά τη γέμιση που φτιάξαμε. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com