Υλικά:
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
αλεύρι για το άνοιγμα
1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι
χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
1 1/2 φλιτζάνι (270 γραμμάρια περίπου)
ελαιόλαδο ή βούτυρο γάλακτος λιωμένο χλιαρό
750 γραμμάρια καλό τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Ζυμώνετε το ζυμαράκι για τα φύλλα και το αφήνετε για λίγο σκεπασμένο να ξεκουραστεί. Μετά το χωρίζετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα. Αλείφετε κάθε φύλλο με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σκορπίζετε στην επιφάνειά του τυρί. Τυλίγετε το φύλλο ρολό και το κουλουριάζετε σαν σαλίγκαρο στο κέντρο του ταψιού. Κάνετε το ίδιο με το επόμενο φύλλο που το βάζετε στο ταψί να γεμίσει. Αλείφετε με βουτυράκι, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε την πίτα σε 180 οC για 15΄- 20΄. Μετά χαμηλώνετε το φούρνο στους 150ο για να σιγοψηθούν τα φύλλα μέχρι το κέντρο. Είναι έτοιμη όταν ροδίσει. Τρώγεται ζεστή, χλιαρή και κρύα το ίδιο καλά.
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
αλεύρι για το άνοιγμα
1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι
χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
1 1/2 φλιτζάνι (270 γραμμάρια περίπου)
ελαιόλαδο ή βούτυρο γάλακτος λιωμένο χλιαρό
750 γραμμάρια καλό τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Ζυμώνετε το ζυμαράκι για τα φύλλα και το αφήνετε για λίγο σκεπασμένο να ξεκουραστεί. Μετά το χωρίζετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα. Αλείφετε κάθε φύλλο με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σκορπίζετε στην επιφάνειά του τυρί. Τυλίγετε το φύλλο ρολό και το κουλουριάζετε σαν σαλίγκαρο στο κέντρο του ταψιού. Κάνετε το ίδιο με το επόμενο φύλλο που το βάζετε στο ταψί να γεμίσει. Αλείφετε με βουτυράκι, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε την πίτα σε 180 οC για 15΄- 20΄. Μετά χαμηλώνετε το φούρνο στους 150ο για να σιγοψηθούν τα φύλλα μέχρι το κέντρο. Είναι έτοιμη όταν ροδίσει. Τρώγεται ζεστή, χλιαρή και κρύα το ίδιο καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου