«Πλαστός» (Ελευθερία Μπ.)

Υλικά
1 πιάτο γεμάτο διάφορα χόρτα, ζεματισμένα και στραγγισμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1ποτήρι περίπου
5φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
1πιάτο, όχι γεμάτο,
τυρί φέτα
Βιτάμ
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε 5 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, 2-3 κουταλιές λάδι και νερό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή.Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με αρκετό βιτάμ, και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Την απλώνουμε στο ταψί απαλά προσέχοντας να είναι ομοιόμορφο το πάχος. Έπειτα, ρίχνουμε και τα χόρτα, όπως τα έχουμε ζεματίσει και στραγγίσει. Προσθέτουμε ½ ποτήρι λάδι, πολύ λίγο αλάτι και ένα πιάτο, όχι γεμάτο, τυρί φέτα.Πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη αραιωμένη με νερό, ώστε να είναι σαν κρέμα. Την απλώνουμε καλά και τη ραντίζουμε με λάδι και τυρί προαιρετικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω- κάτω ή στον αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ½ της ώρας περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com