...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Μπουγάτσα» (Ειρήνη Κ.)

ΥΛΙΚΑ

500γρ.φύλλο μπακλαβά

2κουτιά γάλα εβαπορέ

2 άδεια κουτιά του εβαπορέ γεμάτα με νερό

5 κουταλιές αλεύρι

4 αυγά

1 φλ. ζάχαρη

1 κουταλιά βουτύρου ψωμιού

Κανέλλα και ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Για την κρέμα: βάζουμε το εβαπορέ,το νερό,το αλεύρι,τα αυγά

χτυπημένα,το βούτυρο και τη ζάχαρη κι αν θέλουμε και βανίλια,σε μια

κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί η κρέμα

και να είναι έτοιμη.Καλύπτουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη ώστε

να μην κάνει αυτή την κρούστα από πάνω καθώς θα κρυώνει.

2.Ψήνουμε τα φύλλα λίγα-λίγα στο φούρνο και μετά τα θρυμματίζουμε.

Βάζουμε τα μισά φύλλα στον πάτο ενός ταψιού και από πάνω την κρέμα.

Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο.

3.Προτού σερβίρουμε,πασπαλίζουμε τα φυλλα με ζάχαρη και κανέλλα.

Καλή χρονιά!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com