...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

Ιμάμ μπαϊλντί (Κοσμάς Κ.)

Υλικά:

6 μελιτζάνες ( τις μακριές)

4-5 μέτρια κρεμμύδια

ντομάτες: 4 μέτριες σαλάτας και 3 ντομάτες για σάλτσα

μισό ματσάκι μαϊντανό

4-5 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο μοσχοκάρυδο

1 κοουτ. της σούπας ζάχαρη

λίγη κανέλα και ελάχιστο γαρύφαλλο

ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο για το τέλος στο ταψί

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φυλλαράκια και τις πλένουμε. Αφαιρούμε 4 λωρίδες φλούδες και 4 λωρίδες σάρκας εναλλάξ. Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στο τμήμα της σάρκας δημιουργούνται 4 ανοίγματα.

Αλατίζουμε καλά μέσα στα ανοίγματα και αφήνουμε περίπου 15-20 λεπτά.

Πλένουμε, κομματιάζουμε ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδα και τα περνάμε από το μούλτι ή τον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, ρίγανη, κανέλα, γαρίφαλο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έτοιμη η γέμιση.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 20 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε καλά και τις πιέζουμε να φύγουν τα υγρά. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πιατάκι και ρίχνουμε μία μπυρίτσα. Τις κάνει πιο μαλακές αλλά και αφράτες μετά το ψήσιμο.

Τις αφήνουμε περίπου 15 λεπτά και μετά αρχίζουμε να τις γεμίζουμε. Βάζουμε αρκετή γέμιση και στα 4 ανοίγματα.

Τις βάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο μετά σε μέτριο 175 βαθμούς Κελσίου περίπου για 1, 5 ώρα μέχρι να ροδίσουν και να χυλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com