...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Μπισκότα γεμιστά» (Στέλα Κ.)

Υλικά για το μπισκότο
400 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
1 αβγό μεγάλο
200 γρ. βούτυρο(ή ελαιόλαδο) σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση
250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρ. καφέ εσπρέσο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπ-πατ σε σχήμα της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 12-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που τους έχουμε δώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε τον εσπρέσο. Ομογενοποιούμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Με την κρέμα σοκολάτα-καφέ γεμίζουμε τα μισά από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com