«Λαδόπιτα»από την Πηνειάδα (Ελευθερία Μπ.)

Υλικά (για 8-10 άτομα):
750g νερό
750g ελαιόλαδο
550g ζάχαρη
550g σιμιγδάλι ψιλό
150 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
150g αμυγδαλόψιχα
1 κουταλιά σουσάμι άσπρο
Εκτέλεση:
Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με το λάδι και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα όλο το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνέχεια. Όταν το σιμιγδάλι αναμιχθεί καλά με το μίγμα του λαδιού, ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύετε το μίγμα συνέχεια και το αφήνετε στη φωτιά 10 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει.
Ρίχνετε το μίγμα σε μεγάλο ταψί, και το χαράζετε ελαφρά σε ρομβωτά κομμάτια. Βάζετε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο, το πασπαλίζετε με σουσάμι και το ψήνετε ¾ της ώρας σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com