...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Οι χώρες»(Ελευθερία Μπ.)

Το παιχνίδι «οι χώρες» είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Οι παίκτες πρέπει να είναι από 8 ετών και άνω. Για να παιχτεί αυτό το παιχνίδι, πρέπει οι παίκτες να έχουν μια κιμωλία ή ένα ξυλάκι. «Οι χώρες» παίζονται σε εξωτερικό χώρο.

Τα παιδιά σχεδιάζουν στο έδαφος έναν μεγάλο κύκλο και το χωρίζουν σε τόσα ίσα μέρη, όσα είναι και αυτά. Στη συνέχεια, κανονίζουν ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος κ.τ.λ. Αυτός που είναι πρώτος, διαλέγει όποιο μέρος του κύκλου θέλει και του δίνει το όνομα μιας χώρας. Το ίδιο κάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά, με τη σειρά που καθορίστηκαν. Κατόπιν, πηγαίνουν και στέκονται πίσω από μια γραμμή (4-5 μ. μακριά από τον κύκλο) και ρίχνουν με την ίδια σειρά ένα ξυλάκι, προσπαθώντας να πέσει στη χώρα τους. Αν τα καταφέρουν μπαίνουν στη χώρα τους και με το ξυλάκι χαράσσουν τα νέα τους εδάφη , παίρνοντας όσο πιο πολύ χώρο μπορούν από τις άλλες χώρες. Η κίνησή τους όμως, πρέπει να είναι γρήγορη, χωρίς διακοπές και δίχως να σηκώσουν το ξυλάκι από το έδαφος. Αν συμβεί κάτι από τα παραπάνω, τότε από το σημείο εκείνο που έγινε η παράβαση, φέρνουν μια κάθετη γραμμή στα σύνορά τους. Νικητής είναι αυτός που θα πάρει όλες τις χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com