...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Μάντεψε τη λέξη» (Θεοδώρα Γλ.)

Ένα παιχνίδι που παίζω με τους φίλους μου είναι το «Μάντεψε τη λέξη».Μοιάζει με την κρεμάλα. Παίζεται από 6 χρονών και πάνω, γιατί τα παιδιά πρέπει να ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν.
Είναι επιτραπέζιο παιχνίδι και οι παίκτες είναι 2. Ο ένας κάθεται απέναντι από τον αντίπαλο του. Οι παίκτες τοποθετούν, τις 24 μεγάλες κάρτες με τα γράμματα, πάνω στις θήκες των 2 ταμπλό, με αλφαβητική σειρά. Οι 24 μικρές κάρτες γραμμάτων τοποθετούνται σε στήλες δίπλα από κάθε παίκτη. Κάθε παίκτης σκέφτεται μια δικιά του λέξη, στην οποία να μην υπάρχει δεύτερη φορά το ίδιο γράμμα. Ο κάθε παίκτης με τη σειρά του, ρωτάει τον αντίπαλό του αν υπάρχουν κάποια γράμματα στη λέξη που έχει σκεφτεί, προσπαθώντας να αποκλείσει τα γράμματα που δεν υπάρχουν σε αυτήν.
Αν μαντέψει το γράμμα το αφήνει όρθιο πάνω στο ταμπλό , αν δεν υπάρχει κατεβάζει τη θήκη που είναι πάνω στο ταμπλό. Αυτό συνεχίζεται μέχρι ένας από τους 2 παίκτες να βρει πρώτος τη λέξη. Τότε αυτός πρέπει να φωνάξει τη λέξη δυνατά και αν ταιριάζει με τη λέξη του αντιπάλου του κερδίζει.
Νικητής είναι αυτός που βρίσκει τις περισσότερες λέξεις. Μας αρέσει γιατί διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε καινούργιες λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com