...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Τυραμισού με κρέμα χαλβά» (Θεοδώρα Γλ.)

ΥΛΙΚΑ:

-450γρ. χαλβά

-400γρ. σαβουαγιάρ

-8κρόκους και 3 ασπράδια

-1/2 ποτήρι(νερού) ρούμι ή κρασί

μαυροδάφνη

-1 φύλλο ζελατίνα

-300γρ. κρέμα γάλακτος

-4 φλιτζάνια δυνατό στιγμιαίο καφέ

-6 κουταλιές γάλα

-4 κουταλιές ζάχαρη

-Κακάο ή τρούφα ή κομμάτια σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Παράλληλα μουσκέψτε σε κρύο νερό το φύλλο ζελατίνα. Χτυπήστε τους κρόκους, προσθέστε τον χαλβά και ανακατεύστε το μείγμα δυνατά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ρούμι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το νερό να φτάσει στο σημείο του βρασμού και το μίγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέστε τη ζελατίνα στυμμένη και ανακατέψτε για να λιώσει.

Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε τη μαρέγκα και τη σαντιγί στην κρέμα του χαλβά, ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω.

Ετοιμάστε το στιγμιαίο καφέ, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και βάλτε τον σε ένα ταψάκι. Βρέξτε τα σαβουαγιάρ με το ρόφημα καφέ και κάντε μια στρώση σε μια πιατέλα.

Στρώστε τη μισή κρέμα επάνω στα σαβουαγιάρ και επαναλάβετε στρώνοντας τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε το τυραμισού 2-3 ώρες στο ψυγείο. Πασπαλίστε το με κακάο ή τρούφα ή μεγάλα κομμάτια σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com