«Λαλάγγια»στη Μάνη (Δημήτρης Μ.)

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3/4 της κούπας λάδι,
1φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 γραμμ.
προζύμι από το φούρνο,
1 κουταλάκι αλάτι,
χλιαρό νερό και λάδι για το τηγάνι.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το λάδι μέσα στο αλεύρι και το τρίβουμε μέσα στις παλάμες μας να υγρανθεί καλά. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά, το αλάτι, τα μυρωδικά και τη μαγιά ή το προζύμι, ρίχνουμε νερό σιγά-σιγά και ζυμώνουμε μια ζύμη μέτρια, λαδώνοντας συχνά τα χέρια μας. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο. Όταν φουσκώσει κόβουμε μικρά κομμάτια και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα λαλάγγια διπλωμένα στα τέσσερα. Τα γυρίζουμε με την πηρούνα να ροδίσουν καλά και τα βγάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Συνοδεύονται θαυμάσια με τυρί.
Σημείωση: Τα λαλάγγια τα παρασκεύαζαν σε μεγάλες ποσότητες την παραμονή των μεγάλων εορτών και κυρίως των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com