
½Kg ψωμί ξεραμένο, 1Kg κιμά χοιρινό, ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο, ½Kg κιμά πρόβιο, 1 κρεμμύδι, 1αυγό , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο .
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί σε μια λεκάνη, πετάμε την κόρα και στύβουμε την ψίχα. Έχουμε τον κιμά σε ένα μπολ .Ρίχνουμε την ψίχα, το αυγό , το αλάτι ,το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά . Αφήνουμε τον κιμά καμιά ώρα να « ξεκουραστεί» , από το ζύμωμα , τοποθετώντας τον στο ψυγείο σκεπασμένο. Μόλις ξεκουραστεί τον βγάζουμε από το ψυγείο και τον πλάθουμε σε στρογγυλά ή σε μακρόστενα μπιφτεκάκια. Έχουμε στρώσει στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια . Ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς και ψήνουμε καλά.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου