...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Οι έντεκα κύκνοι» (Ελευθερία Μπ.)


Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα βασίλειο ζούσαν δώδεκα αδέρφια. Έντεκα αγόρια κι ένα κορίτσι, που το έλεγαν Ελίζα. Ο πατέρας τους ξαναπαντρεύτηκε μια κακιά γυναίκα που ήταν μάγισσα.
Κάποια μέρα, η μάγισσα μεταμόρφωσε τα έντεκα αγόρια σε κύκνους! Η αδερφή τους, στενοχωρήθηκε πάρα πολύ κι έψαξε να τους βρει.
Περπατούσε… περπατούσε… μέχρι που κουράστηκε. Κάθισε για λίγο στο καταπράσινο γρασίδι, και μετά συνέχισε το ταξίδι της, μην ξέροντας προς τα που πήγαινε.
Μετά από αρκετή ώρα, βρήκε μια σπηλιά. Έκατσε εκεί όλο το απόγευμα και το βράδυ, ενώ είχε κοιμηθεί, μια σκιά κάλυψε το φως των αστεριών και του χρυσοκίτρινου φεγγαριού. Τι ήταν άραγε;
Η Ελίζα, ξύπνησε και τι να δει! Μόλις άνοιξε τα μάτια της, αντίκρισε τους έντεκα κύκνους, τους αδερφούς της!!! Της είπαν πως το βράδυ, για λίγη ώρα γίνονταν παιδιά. Της είπαν επίσης, πως για να λυθούν τα μάγια, θα πρέπει να μαζέψει αγριολούλουδα που φύτρωναν στο δάσος, να τα κάνει έντεκα πουκάμισα και να τους τα δώσει να τα φορέσουν. Αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν έπρεπε να μιλήσει καθόλου!!!
Άρχισε λοιπόν να ψάχνει…
Κάποια ημέρα, την πήρε το μάτι ενός βασιλιά. « Θα σε πάρω μαζί μου στο παλάτι, και θα παντρευτείς το γιό μου, τον πρίγκιπα» είπε εκείνος και την πήρε μαζί του.
Εκείνη, συνέχιζε να πλέκει τα πουκαμισάκια και δε μιλούσε σε κανέναν. Επειδή τα βράδια έβγαινε έξω για να μαζέψει τ’ αγριολούλουδα, ο βασιλιάς κι ο πρίγκιπας, νόμιζαν ότι ήταν μάγισσα. Έτσι διέταξαν τους φρουρούς να την βάλουν φυλακή.
Όμως, λίγο πριν τη φυλακίσουν, έντεκα κύκνοι πέταξαν προς το μέρος της. Ναι, ήταν οι αδερφοί της! Η Ελίζα, όταν τους είδε τους πέταξε αμέσως τα πουκάμισα προς το μέρος τους. Οι αδερφοί της τα φόρεσαν χωρίς δισταγμό.
Το τελευταίο πουκαμισάκι, δεν το είχε τελειώσει ακόμη, γι’ αυτό, το τελευταίο και μικρότερο παιδί έγινε μισό παιδί – μισό κύκνος!
Η Ελίζα, πήρε αμέσως το πουκάμισο απ’ τον αδερφό της, ο οποίος παρέμεινε μισό παιδί-μισό κύκνος, και το τελείωσε. Του το έδωσε να το φορέσει και εκείνος ξανάγινε άνθρωπος!
Έμειναν όλοι μαζί στο παλάτι, και η Ελίζα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα. Από τότε ζούνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com