...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

ΣΧΟΛΙΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι πολύ σπουδαίο,να υπάρχουν νέα παιδιά που με αγάπη και σεβασμό νά προσπαθούν να γνωρίσουν στό Πανελλήνιο,τόν χαμένο Παράδεισο που τό ονομά του ηταν ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ.Θα ηθελα να γνωρίσω τά ονόματά τους και ευχαρίστως νά τούς βοηθήσω με ιστορικά στοιχεία του αλλοτε υπέροχου παραθαλάσσιου προαστείου,που εμείς οι πιό μεγάλοι ειχαμε την ατυχία να γεννηθούμε σε αυτό.Γιατί οι σημερινοί κάτοικοι δέν γνωρίζουν τι ειχαν και τι εχασαν.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νέο Φάληρο
Βουνά γαλαζοπράσινα και σμαραγδένια
Νυφούλα του Σαρωνικού παραμυθένια .
Χαρούμενες ακρογιαλιές με αγκαλιές
ζευγαρωμένες . Του φεγγαριού το ασήμι
αγιοκέρι , στα δώρα που οι θεοί σε εσέ χαρίσαν .
Λαμπρό το φωτοστέφανο σού ευλογήσαν .
Διαμάντια και στολίδια σε γεμίσαν .
ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Μνήμη για τον Γεώργιο Σουρή .
Για όσους δεν το γνωρίζουν , εδώ στο Νέο Φάληρο πριν 90 χρόνια ο αείμνηστος Γεώργιος Σουρής έφυγε από κοντά μας . Γεννήθηκε το 1853 στην Ερμούπολη της Σύρου και πέθανε στο Νέο Φάληρο στις 26-8-1919. Ο Γεώργιος Σουρής ισότιμος του Αριστοφάνη περπάτησε τον δρόμο της ζωής του , παρέα με την ποίηση και με σάτιρα. Τίμησε τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδας σε όλη την γη . Μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες . Και τούτα τα λίγα σας τα γράφω μνημόσυνο στη χάρη του . Αύγουστος και 26 , να μάθουν οι νεώτεροι να μην ξεχνούν οι παλαιοί .
ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Δ . Ε .Θ .
Η Διεθνής έκθεσης Θεσσαλονίκης ,σημαδεύει πάντα την Ελλάδα . Η έκθεση κατέκτησε τον διεθνή χώρο . Η Θεσσαλονίκη πόλις των Βαλκανικών αγώνων ,κέρδισε την ελευθερία της ύστερα από σκλαβιά 480 χρόνων . Η ιστορία της Θεσσαλονίκης των Βαλκανικών αγώνων , είναι γεγονότα διεθνώς αναγνωρισμένα . Είναι γραμμένα και μεταφρασμένα όλων όσα συνέβησαν , σε όλες τις γλώσσες του κόσμου . Η γη να γυρίσει ανάποδα η ιστορία δεν παραγράφετε ,δεν ξαναγράφετε .Και τούτο διότι από τα άκρα της γης είναι γνωστό ότι η περιζήτητη νύφη του Θερμαϊκού είναι Ελληνική .
ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com