...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Ρύπανση…..απορρύπανση» (Ελευθερία Μπ.)

Καθημερινά ακούμε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας που αυξάνεται συνεχώς. Από πού να προέρχεται άραγε; Άλλοτε οι άνθρωποι κατανάλωναν πάρα πολύ μικρές ποσότητες ενέργειας στην καθημερινή τους ζωή. Σήμερα, χρειαζόμαστε τεράστιες ποσότητες ενέργειας και παράγουμε αμέτρητα πλήθη ρύπων.
Στα εργοστάσια, πολλά αντικείμενα της καθημερινότητας χρειάζονται άφθονη ενέργεια για να κατασκευαστούν και το τραγικότερο είναι ότι τα φτιάχνουμε από μη ανακυκλώσιμα υλικά. Και τα αυτοκίνητα είναι ένα πρόβλημα. Προκαλούν ρύπανση κατά την κατασκευή αλλά και κατά τη χρήση τους. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτοκίνητα που κινούνται καταναλώνοντας ηλιακή ενέργεια, κι έτσι περιορίζουμε τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στο ελάχιστο.
Μπορούμε όμως και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη μείωση της ρύπανσης, όπως χρησιμοποιώντας υλικά που ανακυκλώνονται, προτιμώντας τις δημόσιες συγκοινωνίες, περιορίζοντας την κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος . Στο σπίτι, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια μονώνοντάς το και κλείνοντας τη θέρμανση όταν είναι εφικτό.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα αυτή την προσπάθεια βάζοντας ο καθένας μας από ένα μικρό λιθαράκι στην ανοικοδόμηση και την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com