...Καλό καλοκαίρι!...Νέο Φάληρο...Καλές διακοπές 2023...

«Διακοπές στο χωριό!» (Στέλιος Κ.)

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μακρινό χωριό ήταν έναs κύριοs πού είχε ένα αρτοποιείο στην πλατεία του χωριού. Το χωριό αυτό ήταν τόσο γραφικό και ειδυλλιακό κι έτσι το επισκέπτονταν πολλοί τουρίστες .Ο κύριός μας , λοιπόν , στον ελεύθερο του χρόνο μεταμορφωνόταν σε μικρός ποιητής κι έγραφε εξαιρετικά ποιήματα.
Μια ανοιξιάτικη μέρα , έγινε κάτι περίεργο! Μια Γαλλίδα τουρίστρια καθώς έψαχνε ένα ήσυχο μέρος για να περάσει τις διακοπές της , έχασε το δρόμο και ξαφνικά βρέθηκε στο χωριό του μικρού ποιητή μας . Καθώς περιπλανιόταν στα στενά δρομάκια του χωριού που ήταν γεμάτα με πυκνά δέντρα και ρυάκια , συνάντησε τον φαρμακοποιό του χωριού.
Του μιλούσε όμως ,στα γαλλικά κι ο κακομοίρης ο φαρμακοποιός δεν καταλάβαινε . Της είπε; «Κάτσε να σε πάω στην πλατεία του χωριού , κάποιος γραμματιζούμενος θα υπάρχει!»Έτσι λοιπόν , πήγαν μαζί στην πλατεία και καθώς περνούσαν μπροστά από το υποδηματοποιείο η τουρίστρια συνάντησε τον κύριο μας …Ήταν ο μόνος που γνώριζε γράμματα και μπορούσε να μιλήσει γαλλικά…
Στην συνέχεια η τουρίστρια καθώς καθόταν στο καφενείο του χωριού και αγνάντευε το τοπίο άρχισε να γράφει μιας και η αγαπημένη της ασχολία ήταν η ποίηση.Ήταν μάλιστα διάσημη στη Γαλλία! Άρχισαν να συζητούν με τον κύριο μας για διάφορα θέματα, γνωρίστηκαν, κι αντάλλαξαν και ποιήματα.
Ξαφνικά μια μέλισσα την τσίμπησε κι άρχιζε να πρήζεται…Ο Φαρμακοποιός που ήταν ; Κουρασμένος, καθώς έτρεχε από εδώ κι από εκεί για βοήθεια, έχασε το ένα του παπούτσι κι έψαχνε να το βρει! Ο κύριός μας όμως κατάφερε να τη βοηθήσει ! Την πήρε με το αυτοκίνητο του και την πήγε στο κέντρο υγείας του χωριού!
Την άλλη μέρα ήρθαν κι οι γονείς της Γαλλίδας μας στο χωριό για διακοπές, κι έτσι όλοι μαζί πλέον πέρασαν καλά κι εμείς καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο

Χρήσιμα-Απαραίτητα. Βρείτε τα πάντα.

...φίλες και φίλοι,

Στείλτε στα falirikanea τα άρθρα σας , τις ανακοινώσεις σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως αξίζει να το μάθουν και οι άλλοι.
email :
falirikanea@gmail.com